Substitutul perfect pentru o omletă atunci când se doreşte un mic-dejun rapid, frittata este o combinație de ouă şi alte ingrediente: legume proaspete, brânză, carne şi ierburi aromatice. Orice rețetă poate fi adaptată după gust şi o frittata gustoasă nu are nevoie de prea multe ingrediente, umplutura putând varia de la foarte simplă la foarte elaborată. Atâtea posibilități de frittata există, câte ingrediente ai în casă! Aceasta este una dintre variante: Frittata cu bacon si brânză Cheddar Ingrediente: – 10 ouă (în funcție de numărul de persoane care vor fi…
Citeşte tot articolulCategorie: Culinar
Băuturi răcoritoare de vară uşor de preparat acasă
Zile de foc, cu temperaturi ridicate. Luna lui Cuptor este în toi, iar canicula ne afectează pe toţi. Cum îi putem face faţă? Prin cât mai multă hidratare. Hai însă să uităm de băuturile răcoritoare din magazine, care în cele mai multe cazuri sunt nesănătoase, şi să încercăm să ne preparăm în propria bucătărie căteva sucuri foarte savuroase. Tot ceea ce ai nevoie pentru a prepara aceste băuturi sunt un blender, fructe, legume şi puţin timp liber. Suc de citrice Ingrediente – 2 portocale – 2 grapefruituri – 2 kiwi…
Citeşte tot articolulClătite cu banane și cremă de ciocolată
Clătitele sunt la origine o specialitate bretonă, o regiune din nord-vestul Franței, care a devenit cunoscută și apreciată rapid în toată lumea. Pot fi atât dulci, cât și sărate, iar umpluturile variază de la cele mai simple (dulceață sau marmeladă, miere, nutella) până la combinații neobișnuite. Iată cum faci clătite delicioase cu banane și cremă de ciocolată. Ingrediente: – 100 g făină albă superioară – 200 ml lapte proaspăt – 2 ouă proaspete – un vârf de linguriţă de bicarbonat de sodiu (va face clătitele pufoase) – esenţă de vanilie…
Citeşte tot articolulTiramisu – desertul autentic italian
Astăzi, Tiramisu este cel mai popular desert al Italiei, el găsindu-se în meniul tuturor restaurantelor din lume. Cu toate acestea, creșterea sa spre faimă a fost una meteorică, el negăsindu-se până în anii ’70 în nicio carte de gastronomie. Mai multe regiuni ale Italiei își dispută originea acestei prăjituri: Veneția, Lombardia, Piemonte ori Toscana. Este un amestec unic de ingrediente care separat par să nu meargă deloc împreună. Cu toate acestea, atunci când sunt amestecate corect, în cantități potrivite, ele formează una dintre comorile gastronomiei italiene. Tiramisu este un desert…
Citeşte tot articolulPizza de casă (reţetă simplă)
Fie că aveţi musafiri sau pur şi simplu vreţi să pregătiţi rapid ceva delicios şi cu ingrediente simple, pizza este o variantă la îndemână. Este uşor de preparat într-un timp scurt şi nu este necesar să fii mare bucătar pentru a face o pizza identică cu cea servită în pizzerii. Ţine cont de sfaturile noastre şi cu siguranţă nu vei da greş. Ingrediente: Pentru aluat – 300 g făină – 21 g drojdie – 3 linguri ulei de măsline – o jumătate de linguriţă de sare Pentru umplutură – 200…
Citeşte tot articolulNegresă cu nuci și cafea
Negresă cu nuci și cafea, o prăjitură simplă și delicioasă! O alegere perfectă pentru o zi de duminică! Ingrediente: – 3 ouă – 250 ml lapte – 300 g făină – 300 g zahăr – 200 g unt – 100 g nuci măcinate – 3 linguri cacao – 3 linguri de cafea pudră măcinată – 1 praf copt – 1 praf de sare – 1 linguriță esență de vanilie – 6 linguri de cafea – 150 g chipsuri de ciocolată – fructe confiate pentru decor Mod de preparare: Se amestecă…
Citeşte tot articolulSupe de legume gustoase, ușor și rapid de pregătit
Cele mai savuroase supe sunt cele făcute din legume cu amestecuri de tot felul de mirodenii. Nu-ţi fie frică să experimentezi cu ele. Pentru fiecare greșeală făcută vei fi surprinsă să vezi că numărul de succese obţinute, cu preparate gustoase, este mult mai mare. Dacă îţi plac aromele picante, încearcă două, trei cuișoare, ienibahar sau frunze de dafin. Pentru ca supa să fie cât mai savuroasă trebuie adăugată și ceapă, excepția facând-o supele albe unde se poate folosi ţelina. Supă de cartofi Ingrediente: 500 g cartofi (4-5 cartofi normali), 2…
Citeşte tot articolul