Clătite cu banane și cremă de ciocolată

Clătitele sunt la origine o specialitate bretonă, o regiune din nord-vestul Franței, care a devenit cunoscută și apreciată rapid în toată lumea. Pot fi atât dulci, cât și sărate, iar umpluturile variază de la cele mai simple (dulceață sau marmeladă, miere, nutella) până la combinații neobișnuite.

Iată cum faci clătite delicioase cu banane și cremă de ciocolată.

Ingrediente:
– 100 g făină albă superioară
– 200 ml lapte proaspăt
– 2 ouă proaspete
– un vârf de linguriţă de bicarbonat de sodiu (va face clătitele pufoase)
– esenţă de vanilie
– 2 banane
– cremă tartinabilă
– 1 lingură de ulei

Preparare:
Pregătim aluatul obișnuit pentru clătite, cu făină, ouă, lapte, bicarbonat de sodiu și esenţă de vanilie. Ingredientele joacă un rol important. De aceea e nevoie să fie cât mai bune. Se amestecă ouăle proaspete cu făina și esenţa de vanilie, iar deasupra se aruncă un vârf de linguriţă de bicarbonat de sodiu. Adăugăm laptele și amestecăm energic până când se obține o masă omogenă și subțire. Pentru ca clătitele să fie şi mai pufoase, se poate adăuga şi puţină apă minerală la amestec, diferenţa de gust fiind minima.

Înainte de a prăji clătitele, aluatul trebuie să se odihnească între 20 şi 30 de minute (preferabil la frigider), ca să fie mai elastic şi făina să se hidrateze perfect.

Se încinge o tigaie subțire la foc mediu, se unge cu puțin ulei şi se toarnă, pentru fiecare clătită, câte un polonic din compoziţie, mișcând tigaia astfel încât să fie acoperită uniform de un strat subțire de compoziție. Clătita se lasă la făcut pe fiecare parte până când se rumeneşte. Întoarcerea de pe o parte pe alta se poate face aruncând-o în sus cu tigaia, aceasta răsucindu-se în aer sau, cel mai simplu, cu o spatulă de lemn. Când clătita este gata se răstoarnă pe o farfurie, continuând cu următoarea. Aşează fiecare clătită nouă peste precedenta şi acoperă-le cu o farfurie întoarsă sau un capac. Astfel clătitele se răcesc mai încet şi se vor menţine moi şi fine.

Fiecare clătită în parte se umple cu cremă tartinabilă şi felii de banană, iar apoi este rulată sau împăturită în triunghiuri.

Clătitele pregătite se pot orna cu puţină cremă tartinabilă, după care se servesc imediat.

Îți recomandăm și:

Adaugă un comentariu

avatar
  Abonează-te  
Notifică-mă