Cum să scapi de celulită în mod natural

Celulita este o problemă întâlnită frecvent la femeile din întreaga lume.

Cei mai mulţi oameni cred că ea afectează doar persoanele supraponderale.

Acest lucru nu este însa adevărat.

Celulita poate afecta pe oricine (și bărbații pot avea, dar cazurile sunt mult mai rare), indiferent de greutatea sa.

Se estimează că 80-90% dintre femeile adulte se vor confrunta cu celulita la un moment dat în viaţă.

Fiind femeie există şanse foarte mari să te confrunţi şi tu cu ea.

Este important aşadar să înțelegi ce este celulita, de ce apare și cum poți scăpa de ea.

Ce este celulita?

Celulita nu este o boală, ci o stare care se caracterizează prin depuneri de ţesut adipos (grăsime) cu repartizare neuniformă sub piele.

Apare frecvent în zonele corpului care, în mod normal, au deja un nivel ridicat de ţesut adipos, cum ar fi coapsele, şoldurile, fesele şi braţele.

Din punct de vedere medical, celulita nu afectează în mod direct starea de sănătate, însă această afecţiune conferă pielii un aspect inestetic de coajă de portocală,

Ce cauzează celulita?

Celulita este o acumulare de ţesut adipos la nivel subcutanat, dar cantitatea aceasta de acumulare, adică gradul de celulită, este de obicei asociată cu anumiţi factori:

Moștenirea genetică – Metabolismul, distribuția grăsimii sub piele, etnia și circulația sângelui sunt factori genetici care pot favoriza apariţia celulitei.

Hormonii feminini – Estrogenul şi alţi hormoni feminini joacă un rol important în dezvoltarea celulitei. Acesta este şi motivul pentru care este mai frecvent întâlnită la femei și foarte puţin la bărbați.

Sarcina şi menopauza, cu modificările lor hormonale aferente, cresc riscul de declanşare a celulitei.

Un dezechilibru hormonal poate fi provocat şi de anticoncepţionale ceea ce favorizează apariţia şi/sau agravarea celulitei.

Obiceiurile alimentare nesănătoase – Dieta bogată în carbohidrați, grăsimi și sare contribuie la apariţia celulitei. O alimentaţie defectuoasă duce şi la o acumulare a toxinelor în corp.

Un stil de viață nesănătos – Obiceiurile noastre zilnice pot să fie cauza multor probleme de sănătate, iar celulita nu face excepție. Fumătorii sau cei care duc o viaţă sedentară au un risc crescut de a dezvolta celulită.

Obezitatea – Excesul de kilograme poate contribui la apariţia celulitei, deşi nu este o regulă, foarte multe persoane slabe confruntându-se cu această problemă. Kilogramele în plus agravează însă aspectul celulitei existente.

Elasticitatea pielii – Gradul de elasticitate al pielii scade odată cu înaintarea în vârstă ceea ce creşte şi probabilitatea de a avea celulită. Chiar şi pierderea bruscă în greutate poate duce la accentuarea aspectului celulitei datorită scăderii elasticității pielii.

Acumularea toxinelor în organism – Stagnarea toxinelor în țesuturile adipoase și dificultatea de a le elimina este o altă cauză care provoacă apariția celulitei.

Hainele prea stramte – Jeanșii strâmți, colanții și lenjeria de corp cu elastic strâns îngreunează circulația sângelui ceea ce favorizează apariția celulitei.

De cele mai multe ori celulita este rezultatul mai multor factori şi nu doar a unuia singur.

Cum poți scăpa de celulită?

Majoritatea femeilor care au încercat diferite metode de a scapă de celulită şi nu au reusit, şi-au pierdut orice speranță şi nu cred că mai există vreo şansă de a o elimina.

Vestea buna este că poți scăpa de celulită.

Va trebui însă să aduci cateva modificări stilului tău de viață.

Mănâncă sănătos

Dieta împotriva celulitei presupune să mănânci alimente sănătoase şi dense din punct de vedere nutritiv.

Încearcă să consumi alimente neprocesate, cât mai aproape de starea lor naturală, evită produsele bogate în carbohidrați și grăsimi, mâncarea fast-food, prăjeli, mezeluri etc. Redu aportul de sare pentru că favorizează retenția de apă și afectează circulația sângelui.

Carnea slabă, peștele oceanic bogat în grăsimi sănătoase (somon, ton sălbatic, macrou, hering, cod), fructele, legumele și alimentele bogate în fibre sunt produse pe care ar trebui să le consumi în mod regulat la masă.

De asemenea, consumarea alimentelor alcaline te ajută să elimini toxinele din corp.

Majoritatea legumelor și fructelor conțin elemente alcaline și acestea ar trebui să reprezinte cea mai mare parte a dietei tale.

Și încearca să crești aportul de lecitină, o substanță care protejează celulele dermice.

Cele mai importante alimente care conțin lecitină sunt: gălbenușul de ou, soia, spanacul, conopida, roșiile, portocalele și merele.

Evită sucurile acidulate, băuturile cofeinizate și alcoolul.

Fă sport și transpiră

Următorul pas pe care îl poți face pentru a preveni și elimina celulita este să te asiguri că urmezi cu regularitate un program de exerciții fizice.

Exercițiile fizice sunt extrem de importante atunci când vine vorba de tonifierea muschilor și arderea grăsimilor.

Un program de antrenament care cuprinde o combinație de exerciții cu greutăti și exerciții cardio se va dovedi cel mai eficient în acest caz.

Exercițiile cu greutăti vor duce la cresterea masei musculare (stai liniștită, nu o să te deformezi și nici măcar nu o sa crești mai mare decât ești acum) conferindu-i pielii tale un aspect ferm și tonifiat.

Accelerează, de asemenea, metabolismul și determină corpul să ardă mai multe calorii, chiar și după ce antrenamentul a luat sfârșit.

Exercițiile cardio te vor ajuta la pierderea kilogramelor în plus, fapt care poate reduce aspectul celulitei.

De asemenea, vei transpira intens, ceea ce ajută la eliminarea excesului de apă și a toxinelor din organism.

Înainte de a începe un program de exerciții fizice, consultă-ți medicul pentru a te asigura că este potrivit pentru tine.

Bea multă apă

Toxinele neeliminate din organism se acumulează cu predilecţie în straturile adipoase ale corpului.

O măsură cheie pentru reducerea celulitei este eliminarea acestor toxine.

Consumând o cantitate mare de apă (cel puţin 2 litri zilnic) vei putea să accelerezi procesul de eliminare a lor.

De asemenea, apa hidratează corpul și face pielea mai netedă, ceea ce poate reduce aspectul celulitei.

Bea ceaiuri

Există și câteva ceaiuri care te pot ajuta în lupta cu celulita.

Ceaiul verde

Ceaiul verde este un remediu natural cunoscut pentru eficacitatea sa în lupta împotriva celulitei.

Consumul de ceai verde sprijină eliminarea lichidelor acumulate în organism și te va ajuta să scapi de toxine și de kilogramele în plus.

Ceaiul din cozi de cireşe

Ceaiul din cozi de cireșe are proprietați antiinflamatoare și un efect diuretic care ajută la eliminarea retenției de apă și a toxinelor din organism.

Ceaiul de păpădie

Ceaiul de păpădie s-a dovedit un excelent inamic al celulitei. Are o acţiune diuretică, depurativă şi ajută la eliminarea toxinele din organism.

Doar consumând oricare din ceaiurile mentionate mai sus nu este suficient pentru a elimina celulita. Consumă-le cu moderaţie, ca adjuvante pe lângă o alimentație sănătoasă și un program de exerciții fizice.

Trateaz-o cu remedii externe

Masaj cu zaț de cafea

Cafeina este un ingredient de bază în majoritatea cremelor anticelulititce.

Adună două, trei linguri de zaț căldut într-o cană si amestecă-le cu două linguriţe de ulei de măsline extravirgin până când acestea se combină.

Aplică apoi amestecul obținut pe pielea umedă, cu ajutorul unui burete, masând energic, cu mişcări circulare. Lasă cât mai mult amestec pe zonele unde celulita este prezentă.

După ce ai masat timp de 10 minute, clătește cu apă caldă zonele unde a fost aplicat.

Pentru un efect crescut, poți face și împachetări cu zaţ de cafea.

După ce ți-ai masat zonele afectate, folosește o folie de plastic pentru a înfășura compozitia cât mai strâns în jurul zonelor unde a fost aplicată. Lasă să acționeze timp de 30 minute, iar apoi clătește cu apă caldă sau fă un dus.

Încearcă masajul cu zaț de cafea de câteva ori pe săptămână, timp de o lună, și rezultatele nu vor întârzia să apară.

Oțet de cidru de mere

Oțetul de cidru de mere este un alt ingredient natural foarte eficient în lupta împotriva celulitei.

Amestecă oțet de cidru de mere și apă, în proporții egale, și masează cu această compoziție zonele afectate de celulită.

Dupa 10 minute de masaj, pune un prosop cald peste și înfăsoară-l în folie de plastic. Lasă să acționeze timp de o ora, iar apoi clătește cu apă caldă.

Oțetul de cidru de mere poate fi folosit și în combinație cu produsele de îngrijire pe care le folosești de obicei.

Amestecă o lingură de oțet de cidru de mere cu două, trei linguri de cremă hidratantă sau ulei esențial și masează zonele afectate de celulită.

Oricare dintre aceste metode de masaj ar trebui repetată zilnic.

Oțetul de cidru de mere este și un foarte bun tratament intern împotriva celulitei.

Într-un pahar cu apă călduță adaugă două linguri de oţet de mere, de preferat organic, nefiltrat. Poți adăuga și puțină miere naturală, dacă dorești. Amestecă-le.

Consumă băutura obținută în fiecare dimineață, înainte de masă.

Folosește un roller de masaj

Unul dintre cele mai utile produse pentru eliminarea celulitei este rollerul de masaj.

Rollerul este folosit ca o modalitate simplă și eficientă de a îmbunătăți circulația sagvină și de a reduce acumularea de lichid din organism prin stimularea sistemului limfatic.

Rollerul este, de asemenea, ideal pentru relaxarea muschilor și poate fi întrebuințat atât în exerciții de masaj cât și în yoga sau pilates.

Roller de masaj anticelulitic
Rollerul de masaj ajută la tratarea celulitei

Nu există o metoda rapidă și ușoară pentru a elimina celulita.

Dacă ai de gând să încerci să scapi de ea este important să știi chiar de la bun început că acest proces se poate dovedi unul de lungă durată.

Este însă posibil să o previi și să o elimini.

Alimentația sănătoasă, exercițiile fizice regulate și masajul sunt uneori de ajuns pentru a scăpa de ea.

În unele cazuri însă, și mai ales atunci când depozitele de țesut adipos sunt vizibile sub forma unor noduli, tratamentul medical poate fi necesar pentru a scăpa de celulită.

Îți recomandăm și:

Adaugă un comentariu

avatar
  Abonează-te  
Notifică-mă