Cum funcţionează creierul unui bărbat!

Aşa cum există diferenţe anatomice între bărbaţi şi femei, există nenumărate studii care demonstreză că există şi unele diferenţe clare de psihologie, putându-se afirma că bărbaţii şi femeile percep, gândesc, simt, acţionează şi reacţionează diferit.

Louann Brizendine (‘Creierul bărbatului‘, ‘Creierul femeii‘), Allan Pease (‘Cat de compatibili sunteţi. Manualul relaţiilor‘, ‘El e cu minciuna, ea vorbeşte-ntruna‘, ‘De ce bărbaţii au nevoie de sex, iar femeile de dragoste‘, ‘De ce bărbaţii se uita la meci şi femeile se uită în oglindă‘, ‘De ce bărbaţii sunt neglijenţi, iar femeile, mereu prevăzătoare‘), John Gray (‘Bărbaţii sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus‘) şi mulţi alţii s-au străduit să analizeze diferenţa dintre psihologia masculină şi cea feminină.

Mark Gungor, un pastor şi autor american care vorbeşte în seminariile sale, folosind un limbaj amuzant şi degajat, despre viața de cuplu, vine şi el să facă un pic de lumină în ceea ce priveşte mintea bărbaților și a femeilor.

Iată şi un fragment din primul film al seriei – Povestea celor două creiere -, care ne arată cum funcţionează creierul unui bărbat:

Creierul bărbatului e unic. E format din multe cutiuţe. Avem cutiuţe pentru orice: o cutiuţă pentru maşină, o cutiuţă pentru bani, o cutiuţă pentru slujbă, una pentru tine, alta pentru copii, una pentru soacră, undeva la subsol, avem cutiuţe peste tot, iar regula e: „Cutiuţele nu se ating între ele!”. Când un bărbat discută un subiect anume, mergem la acea cutiuţă, o scoatem, o deschidem, discutăm doar ce e în acea cutie. Apoi o închidem şi o punem la loc fiind foarte, foarte atenţi să nu atingem vreo altă cutie.
[…]
Barbaţii mai au o cutiuţă de care femeile nu ştiu. Iar în acea cutie nu este nimic! Bărbaţii o numesc „Cutiuţa cu nimic”. Dintre toate cutiile pe care bărbaţii le au în cap, „cutia cu nimic” este cutia preferată. Dacă bărbatul are ocazia, va merge de fiecare dată la cutia sa cu nimic. De aceea bărbaţii pot presta activităţi aparent retardate, ore în şir. De exemplu, să pescuiască. Iar lor le place la nebunie. De asta un tip poate să stea în faţa televizorului şi să zică: „Ce luminos e!”. Desigur, asta le înnebuneşte pe soţii care vin şi strigă: „Încetează! Nu se poate să stai la televizor şi să te uiţi în gol!”. Chiar s-a măsurat asta, Universitatea din Pennsylvania a făcut un studiu care a descoperit că bărbaţii pot să nu gândească absolut nimic şi încă mai respiră!

Seminariul „Râzi pentru o familie mai bună” este unul foarte educativ în ceea ce priveşte viaţa de cuplu. Urmăreşte-l în întregime, filmuleţele având subtitrare şi în romană.

Îți recomandăm și:

Adaugă un comentariu

avatar
  Abonează-te  
Notifică-mă