Băuturi răcoritoare de vară uşor de preparat acasă

Zile de foc, cu temperaturi ridicate. Luna lui Cuptor este în toi, iar canicula ne afectează pe toţi. Cum îi putem face faţă? Prin cât mai multă hidratare.

Hai însă să uităm de băuturile răcoritoare din magazine, care în cele mai multe cazuri sunt nesănătoase, şi să încercăm să ne preparăm în propria bucătărie căteva sucuri foarte savuroase. Tot ceea ce ai nevoie pentru a prepara aceste băuturi sunt un blender, fructe, legume şi puţin timp liber.

Suc de citrice

Ingrediente
– 2 portocale
– 2 grapefruituri
– 2 kiwi bine coapte
– 1 lămâie

Preparare:
Curăță fructele, şi pune-le pe toate, cu excepţia lămâii, într-un blender. Mixează-le până cand se obţine o compoziţie omogenă. Stoarce sucul de la lămâie şi adaugă-l peste amestecul obţinut.

Suc de portocale, grepfruturi, banane și capșuni

Ingrediente
– 3 portocale
– 2 grepfruturi
– 1 banana
– 1 ceasca de capsuni proaspete

Preparare:
Stoarce sucul de la portocale și de la grepfruturi. Amestecă bananele și căpsunile cu ajutorul unui blender iar apoi amestecă-le și cu sucul de la portocale și grepfruturi.

Suc de ananas și mere

Ingrediente
– 6 felii ananas
– 6 felii țelină
– 3 mere
– 2-3 cm ghimbir

Preparare:
Curăță ananasul și taie-l felii, îndepărtând partea centrală a fiecărei felii. Curăță țelina si ghimbirul, taie merele în cuburi sau bucăţi mai mari, adaugă-le pe toate în blender împreună cu ananasul și mixează-le.

Suc de castraveți și lămâie
– 1-2 castraveți mici
– 1 lămâie
– ghimbir sau mentă

Preparare:
Curăță castraveții de coajă și tăie-i cubulețe. Adaugă-i în blender împreună cu 500 ml de apă, zeama de la lămâie și un pic de ghimbir sau mentă, apoi mixează-le. Pune gheață peste amestec.

Suc de pepene galben și mandarine

Ingrediente
– 1 pepene galben
– 4 mandarine

Preparare:
Stoarce mandarinele. Curăţă pepenele și taie-l cuburi. Pune-l în blender odată cu sucul de mandarine și mixează-le, la început la o viteză mică, apoi la viteză mare. Pune amestecul în pahare bine răcite şi ornează cu bucăţi de pepene.

Pe lângă faptul că au un gust extrem de plăcut, aceste băuturi din fructe şi legume au și ceva proprietăţi nutritive, mai puțin, ce-i drept, decât fructele sau legumele consumate întregi. Iar pentru a te bucura pe deplin de toţi nutrienţii, sucurile trebuie consumate în cât mai scurt timp de la preparare.

Îți recomandăm și:

Adaugă un comentariu

avatar
  Abonează-te  
Notifică-mă