Cum nu se poate vacanță fără cărți, am făcut și noi o listă cu câteva recomandări de lectură. Sunt cărți interesante care te pot însoți oriunde în concediul acesta.
-
„Oamenii fericiţi citesc şi beau cafea” de Agnès Martin-Lugand
Cu toate că ai fi tentată să crezi din cauza titlului că această carte este una care conţine o poveste optimistă despre viață, ai să descoperi încă de la bun început că lucrurile nu sunt tocmai așa. Aflată intr-un colaps emoțional după moartea soțului și a fetiței sale, Diana reușește să evadeze în momentul în care alege să îndeplinească o mai veche dorință a fostului ei soț și se refugiază departe de lume, într-o mică așezare din Irlanda. O întâlnire neașteptată cu un bărbat taciturn care îi va face inima să tresară din nou îi dă poveștii o notă imprevizibila și stimulează atât imaginația cât și o dorință incontrolabilă de a ajunge la finele cărții.
„Profund şi emoţionant, romanul lui Agnès Martin-Lugand sondează cu luciditate cea mai cumplită tragedie din viaţa unui om. O carte care te marchează.” – Susan Wiggs
Cartea poate fi comandată aici.
-
„Străinul de lângă mine” de Irina Binder
Irina Binder este cel mai bine vândut autor român al ultimilor ani, datorită seriei „Fluturi” și volumului „Insomnii”, fiecare dintre ele fiind bestseller.
„Străinul de langă mine” este o carte ușoară, lejeră, numai bună de lecturat în vacanță, pe șezlong. Este o poveste frumoasă, inspirată din realitate, care are ca eroine trei prietene, „de vârste diferite, cu povești diferite, demente, dar reale sută la sută” și care te va captiva de la început pană la sfârșit.
„M-am gandit la un moment dat să nu exagerez, dar o voi scrie așa cum simt, fără cenzuri… Sunt sigură că o să vă placă și că veți indrăgi mult personajele. Povestea este inspirată din realitate. Sper să reușesc să vă transmit emoțiile personajelor, dar și mesajele pe care le oferă povestea.” – Autoarea
Cartea poate fi comandată aici.
-
„Înainte să te cunosc” de Jojo Moyes
„Înainte să te cunosc” e genul de carte pe care cu greu o poţi lăsa din mână. Criticii de la The New York Times au exprimat cât se poate de bine acest lucru: „după ce am terminat de citit ‘Înainte să te cunosc’, nu am vrut să îi fac o recenzie, am vrut să o recitesc”.
Este un roman despre o iubire neașteptată între doi oameni care nu au nimic în comun. Cartea vândută în peste 6 milioane de exemplare este una romantică și imprevizibilă, care îl va provoca pe cititor să se întrebe ce e de făcut atunci când, de dragul celui pe care îl iubești, trebuie să-ți sacrifici propria fericire.
„O narațiune ingenioasă, cu personaje incântătoare. O poveste dulce-amăruie despre dragoste și renunțare. O lectură extraordinară.” – Daily Mail
Cartea poate fi comandată aici.
-
„Cel care mă aşteaptă” de Parinoush Saniee
Cea mai vândută carte a tuturor timpurilor în Iran, „Cel care mă așteaptă”, te va captiva încă de la primele pagini. Povestea romanului de două ori interzis de regimul iranian este una emblematică pentru destinul femeilor din această țară. Evenimentele debutează în anul 1979, cu puțin timp înainte de revoluția iraniană, și se concentrează asupra vieții unei femei obligate să se descurce singură, cu trei copii, într-un oraș dezbinat de conflicte politice și religioase, aflat într-o permanentă stare de instabilitate și nesiguranță.
Protagonista romanului, Masumeh, este o femeie cu aspirații obișnuite, nascută într-un loc nepotrivit. Fiecare capitol al cărții este o luptă a acesteia pentru fiecare dorință importantă din viața ei: să învețe, să fie educată, să citească, să își aleagă partenerul de viață, să iubească, să aibă o familie.
O lectură fascinantă care face cunoștiință lumii, cu tot ceea ce înseamnă cultura islamică și locul femeii în această societate.
Cartea poate fi comandată aici.
-
„De vorbă cu Emma” de Vitali Cipileaga
„De vorbă cu Emma” nu este doar experienţa Emmei aşternută pe hârtie. Citind cartea trăiești împreună cu ea propria ta poveste de viață. Emma te provoacă să găsești calea spre sufletul tau și te cheamă într-o lume in care liniștea, nebunia și iubirea adevărată sunt un tot întreg. Emma poți fi tu cu experientele și povestile tale de dragoste. Empatizând cu ea în anonimat vei ajunge să o lași să poarte și să consume câteva dintre zbuciumurile tale. La finalul acestei cărți vei îmbrățișa mai mult împăcarea cu tine însăți, te vei simți mai senină, mai pregatită să accepți, să întelegi și să iubesti. Vei fi gata să începi un nou capitol în viața ta. Pentru că temerile, trăirile și visurile Emmei sunt și ale tale. Iar dacă Emma le depășește, le vei depăși și tu.
Cartea poate fi comandată aici.
-
„Căutând-o pe Alaska” de John Green
În „Căutând-o pe Alaska”, John Green ne prezintă povestea lui Miles, un adolescent inteligent dar singuratic, pasionat de cuvintele rostite de personaje celebre în ultimele lor clipe de viață. Acesta pleacă din oraşul său natal la o şcoală cu internat în speranța că va avea un nou început. În noul său cerc de prieteni își face intrarea seducătoarea Alaska Young. Inteligentă, amuzantă, imprevizibilă, Alaska îl atrage într-o lume misterioasă de lumini și umbre, ce stă sub semnul ultimelor cuvinte ale lui Simon Bolívar, faimosul general imortalizat de Gabriel García Marquez: „Cum o să mai ies eu din labirintul ăsta?”. Nimic nu va mai fi la fel…
O carte frumoasă cu o poveste unică, profundă şi captivantă care surprinde perfect intensitatea trăirilor care definesc adolescenţa.
Cartea poate fi comandată aici.
-
„Printre tonuri cenuşii” de Ruta Sepetys
„V-ați întrebat vreodată cât valorează o viața de om? În dimineața aceea, viața fratelui meu a valorat cât un ceas de buzunar.”
„Printre tonuri cenuşii” ne expune prin intermediul unei adolescente în varstă de 15 ani, atrocitățile, nedreptățile și modul inuman în care au fost tratați milioanele de oameni din ţările baltice în timpul celui de-al doilea război mondial de către poliția secretă sovietică, NKVD.
Este o carte emoționantă despre iubire, sacrificiu, supraviețuire și iertare. Sigur te va ține cu sufletul la gură de la început pană la sfarșit.
„Puține cărți sunt minunat scrise; și mai puține sunt cu adevărat importante; acest roman întrunește ambele calități.” – THE WASHINGTON POST
Cartea poate fi comandată aici.
Adaugă un comentariu