Destinații romantice in Grecia pentru o lună de miere de neuitat

Grecia și romantismul pot fi sinonime! Sate pitorești construite pe stânci vulcanice ce se întâlnesc cu plaje fine și frumoasa mare turcoaz unde tu și alesul tău veți fi întâmpinați de unii dintre cei mai ospitalieri oameni de pe lume.

Daca urmează să te căsătoresti și îți doresti o lună de miere perfectă sau pur și simplu visezi la o escapadă romantică în doi iată care sunt recomandările noastre în Grecia.

Santorini

Santorini, Grecia

Peisaje superbe modelate de-a lungul anilor ca urmare a multiplelor erupţii vulcanice, plaje fine cu nisip negru, roșu și alb, apa mării de un albastru intens, casele tradiționale albe săpate în stâncă şi cel mai frumos apus de soare din lume sunt doar cateva dintre motivele pentru care Santorini este cunoscut ca un paradis al celor care sunt în luna de miere.

Nu rata apusul de soare din Oia. Grecii spun că este cel mai frumos apus pe care îl vei vedea vreodată.

Corfu

Corfu, Grecia

Oferind un mixt de plaje, natură și arhitectură, Corfu este o destinație minunată. Cu satele sale mici pitorești, peisaje extraordinare, Marea Ionica de o culoare turcoaz nemaivăzută, bucătăria gustoasă și o puternică influență venețiană, nu există nici o îndoială că veți petrece clipe de neuitat aici. Iar Corfu Town, și în special orasul vechi, este unul dintre cele mai fermecătoare și mai romantice locuri din Grecia.

Nu rata să iei cina în Pelekas, locul unde îi plăcea împăratului german Kaiser Wilhelm II să privească apusul de soare.

Creta

Creta, Grecia

Creta este vestită pentru străvechea așezare Knossos, insula fiind echivalentul unei lecții de istorie, mai ales dacă ești pasionată de civilizația minoică. În ultimii ani însă, o nouă formă de turism se face simțită pe insulă. Cupluri sosesc din întreaga lume pentru a-și schimba jurămintele de iubire veșnică aici pe „Insula lui Zeus”.

Peisaje de munte care îți taie respiratia, plaje idilice izolate mărginite de plantații de măslini și palmieri, clădiri romantice construite în stil venețian și apusuri de soare magnifice. Te poți gândi la ceva mai romantic pentru tine și jumătatea ta? Poate doar să vă răsfațați într-un apartament cu piscină privată și vedere la mare, într-una din numeroasele stațiuni de lux de pe litoralul din Creta.

Dacă ajungi aici, încearcă neapărat un preparat specific locului pe bază de melci și somon, alături de un pahar de vin parfumat.

Symi

Symi, Grecia

Cam la două ore de mers cu feribotul din Rodos, foarte aproape de coasta Turciei, se află Insula Symi, cea care este considerată „Bijuteria insulelor Dodecaneze”. Este una dintre cele mai pitorești insule, un loc liniștit și relaxant unde timpul pare că a stat în loc. Impresionând cu cele 2.500 de vile neoclasice zugrăvite în culori pastelate, împrăștiate pe plajă sau cocoţate pe stânci sub formă de amfiteatru, orașul-port al insulei este locul perfect pentru a te plimba cu persoana iubită.

Hydra

Hydra, Grecia

Dacă dorești să mergi într-un loc de vis, fără agitaţie și trafic rutier, atunci insula Hydra este acea destinatie. Una dintre cele mai frumoase și liniştite insule greceşti, aceasta face parte din Insulele Saronice din Marea Egee. Hydra și-a păstrat atmosfera simplă și unică de-a lungul timpului, iar folosirea a 500 de măgari ca mijloc de transport public contribuie și ea la menţinerea acesteia.

Orașul construit în formă de amfiteatru, pe un versant de unde se poate admira priveliștea Golfului Argosaronic, oferă imagini desprinse parcă din cărțile poștale – străduțe cu piatră cubică, înguste și întortocheate, ce leagă sutele de case tradiționale din piatră vopsite în alb și alte construcții întâlnite pe dealurile din apropiere, totul înconjurat de întinderi nesfârșite de apă.

Spetses

Spetses, Grecia

Vecină cu Hydra, la două ore de mers cu feribotul de la Atena, se află încântătoarea insulă Spetses. Insula oferă o atmosferă liniștită, o viață cosmopolită și multe plaje frumoase cu nisip si golfulețe cât mai ferite de ochii curioșilor. Capitala insulei este o adevărată frumusețe arhitecturală ce pare a fi desprinsă din peisajul glam al Coastei de Azur. Din peisaj nu lipsesc casele neoclasice pe două etaje, cu balcoane de lemn și cu ziduri colorate, hotelurile cochete, tavernele sofisticate, cafenelele și magazinele de artizanat, toate înconjurate de străduțe sinuoase.

Pentru a avea o experiență completă nu puteți rata și o mică plimbare romantică cu trăsura prin oras.

Naxos

Naxos, Grecia

Probabil cea mai verde insulă din arhipelagul Cicladelor, Naxos este de o frumusețe naturală incredibilă, căpătându-și reputația de Hawaii-ul Greciei. Insula este binecuvântată cu munţi impresionanţi şi văi fertile, fiind înconjurată de aproape 100 km de plaje albe îmbietoare și o mare superbă.

Pe insulă nu sunt foarte mulţi turişti şi de aceea, de multe ori, veţi putea să vă bucuraţi de singurătate pe plajă.

Naxos este ideal pentru o escapadă romantică liniştită la mare.

Milos

Milos este o insulă vulcanică cunoscută lumii în special datorită celebrei statui „Venus din Milo” care a fost găsită aici. Statuia o reprezintă pe zeița greacă a iubirii și frumuseții, Afrodita, cea care este cunoscută la romani drept Venus. Treptat Milos a reuşit însă să se impună ca una dintre cele mai exotice insule din Europa. Cele peste 75 de plaje acoperite de nisipuri de culori incredibile – de la alb și negru până la rosu și gri -, apele de un albastru superb ale Mării Egee, întretăiate de formaţiuni stâncoase incredibile, minunatele apusuri de soare, întinsele plantaţii de smochin și măslini, alcătuiesc cadrul de vis al unei luni de miere aparte.

Îți recomandăm și:

Adaugă un comentariu

avatar
  Abonează-te  
Notifică-mă