Pizza de casă (reţetă simplă)

Fie că aveţi musafiri sau pur şi simplu vreţi să pregătiţi rapid ceva delicios şi cu ingrediente simple, pizza este o variantă la îndemână. Este uşor de preparat într-un timp scurt şi nu este necesar să fii mare bucătar pentru a face o pizza identică cu cea servită în pizzerii. Ţine cont de sfaturile noastre şi cu siguranţă nu vei da greş.

Ingrediente:

Pentru aluat
– 300 g făină
– 21 g drojdie
– 3 linguri ulei de măsline
– o jumătate de linguriţă de sare

Pentru umplutură
– 200 g ciuperci
– 200 g şuncă şi/sau salam uscat şi/sau bacon (la alegere, chestiune de gusturi)
– câte 125 g de brânză gouda şi mozzarella
– conservă de roşii
– 2 linguri pastă de roşii
– 2 ardei graşi
– 2 linguri pătrunjel tocat
– 1 linguriţă oregano farâmiţat
– frunze de busuioc
– 2 linguri ulei de măsline
– sare
– piper negru
– 1 ceapă albă (opţional)
– 2 căţei de usturoi (opţional)

Mod de preparare:

Unge tava cu ulei. Amestecă făina cu sarea si cu cele 3 linguri de ulei într-un vas şi pun-le de-o parte. Dizolvă drojdia într-un vas cu puţina apă căldută, apoi adaugă peste făina cu sarea. Peste toate ingredientele se adaugă apă din ochi şi se frământă până devine un aluat omogen, nici prea tare, nici prea moale. Poţi frământa aluatul mai întâi cu o lingură de lemn sau spiralele pentru aluat ale mixerului, apoi încă 5 minute energic cu mâinile. Las-o la dospit 30 de minute.
Scoate tava de cuptor și tapeteaz-o cu făină, apoi întinde aluatul pe toată suprafața ei. Întinde-l bine, într-un strat subţire de 2-3 mm.
Între timp, dacă ai ales să faci varianta cu ceapă şi usturoi, căleşte cu 2 linguri de ulei de măsline ceapa şi usturoiul tăiate mărunt. Adaugă roşiile şi lasă-le la fiert 5 minute, descoperite. Adaugă pasta de roşii, sare, piper şi oregano.
Încinge cuptorul la 220 grade C sau pe o treapta foarte înaltă, la cuptoarele pe gaz.
Curăţă ciupercile şi taie-le felii. Taie felii şi mozzarella, ardeii grasi, apoi rade brinza gouda.
Unge blatul cu sosul de roșii și apoi adaugă pe deasupra ingredientele alese pentru pizza, lăsând 1 centimetru pe margine liber. Presară sare şi piper deasupra şi picură 3 linguri de ulei de măsline.
Coace pizza 10-15 minute, până se rumenesc marginile aluatului.
După ce o scoţi din cuptor, adaugă puţin ulei de măsline şi condimentează cu câteva frunze de busuioc.

Pizza puteți să o preparați în fel și chip, ingredientele care se pun peste aluat fiind ingredientele voastre preferate. Iar dacă nu-ţi place să faci aluatul, acesta poate fi cumpărat şi de la o brutarie.

Îți recomandăm și:

Adaugă un comentariu

avatar
  Abonează-te  
Notifică-mă