Negresă cu nuci și cafea

Negresă cu nuci și cafea, o prăjitură simplă și delicioasă! O alegere perfectă pentru o zi de duminică!

Ingrediente:
– 3 ouă
– 250 ml lapte
– 300 g făină
– 300 g zahăr
– 200 g unt
– 100 g nuci măcinate
– 3 linguri cacao
– 3 linguri de cafea pudră măcinată
– 1 praf copt
– 1 praf de sare
– 1 linguriță esență de vanilie
– 6 linguri de cafea
– 150 g chipsuri de ciocolată
– fructe confiate pentru decor

Mod de preparare:
Se amestecă într-o cratiță pusă pe foc laptele, zahărul, sarea, untul, cacaua și cafeaua măcinată până când devine o compoziție omogenă. Se lasă amestecul să se răcească. Se adaugă gălbenusurile, esența de vanilie și praful de copt stins în oțet, apoi făina și nucile măcinate. Se bat albușurile spumă și se adaugă în această compoziție amestecând ușor. Se încinge cuptorul la 180 grade C și se unge tava de copt. Se toarnă aluatul în tavă și se lasă la copt prajitura timp de 30-40 de minute. Se prepară o cafea tare (6 linguri) și se toarnă fierbinte peste fulgii de ciocolată. Se lasă glazura să se răcească o oră și se întinde apoi peste prajitură. La final se taie prăjitura cubulețe și se decorează cu fructe confiate.

Separator image Citește și alte articole din categoria Culinar.

Adaugă un comentariu

avatar
  Abonează-te  
Notifică-mă