De ce să alegi Algarve ca destinație de vacanță în această vară!

Ca și destinații turistice Europa ne oferă multe posibilități. Spania, Franța, Italia și Grecia sunt în topul preferințelor tuturor pentru un concediu de vară. Pentru cele care își doresc o vacanță perfectă într-unul din aceste locuri există o serie de opțiuni și oferte disponibile online, dar o altă sugestie ar fi să vizitați Portugalia, și mai exact frumoasa regiune Algarve, situată în cel mai sudic punct al Portugaliei.

Pentru potențialii turiști, regiunea este un paradis: situată pe coasta, zona dispune de nenumărate plaje curate și lungi, apele oceanului Atlantic sunt limpezi, iar facilitățile pentru turiști sunt prezente din plin. Zona este una cu un istoric bogat care și-a pus amprenta asupra culturii sale, iar bucătăria este diversă și savuroasă. Oferta de resorturi din care să alegem este și ea una variată. Nu în ultimul rând, Algarve este o destinație relativ ieftină.

veltravel.ro

Principalul aeroport al regiunii este Faro International, orașul Faro fiind capitala regiunii și un punct de plecare excelent pentru turiști. O vizită în centrul vechi al orașului bine conservat este recomandată. Situat pe coastă, Faro se află în apropierea fermecătorului parc natural Ria Formosa, una dintre cele șapte minuni naturale ale Portugaliei. Turiștii ar trebui să ia în considerare o excursie cu barca pentru a vedea frumusețea sălbatică a zonei. Ca metodă alternativă de petrecere a timpului liber in Faro, Praia De Faro este probabil cea mai faimoasă plajă a orașului și se întinde pe câțiva kilometri, ceea ce înseamnă că nu va fi prea aglomerată.

Având o coastă cu 23 de plaje deținătoare de „Golden beach” și o viață de noapte agitată, Albufeira este capitala turistică a Algarvelor, atrăgând în fiecare an mii și mii de turiști. Aici poți găsi foarte multe puburi, baruri, cluburi, restaurante dar și mâncare de tip fast-food zona fiind preferată în primul rând de turiștii tineri veniți în vacanță.

Lagos este un alt oraș popular din regiune care oferă o gamă variat de activiti maritime precum și câteva plaje minunate. Praia de Batana este probabil cea mai faimoasă plajă și este la doar câțiva pași de Ponta da Piedade, un loc spectaculos, înconjurat de peșteri ascunse, golfuri și arce de piatră.

Lagos, Algarve
Lagos, Algarve

Portimao este un orașel plin de viață și perfect pentru o familie care dorește să aibă toate opțiunile unei vacanțe perfecte în imediata apropiere. Una dintre cele mai cunoscute plaje din Algarve – Praia da Rocha, adică „Plaja cu stanci” – este foarte aproape de Portimao.

Modern și plin de viață, Vilamoura este cel mai mare complex turistic din Europa. Dispune de un port pentru ambarcațiuni, o academie de golf cu șase terenuri de golf, un cazino, un club de tenis, unul de scufundări, nenumărate magazine, restaurante și cluburi de noapte exclusiviste, plus alte facilități de agrement, o plajă mare și mai multe hoteluri de 4 și 5 stele.

Stațiunea termală Caldas de Monchique combină toate condițiile ideale pentru o vacanță sănătoasă și revigorantă. Nu ezita să incerci aici și tratamentele de înfrumuseţare.

Dacă iubești plajele, Algarve este locul perfect deoarece regiunea oferă zeci de plaje, de toate mărimile, unele dintre ele fiind printre cele mai frumoase din lume. Situată între Armação de Pêra și Carvoeiro, Praia da Marinha este o plajă cu mici golfuri și stânci sculptate de natură de-a lungul vremii. Este una dintre plajele emblematice ale Portugaliei și a fost nominalizată în top 10 cele mai bune plaje din Europa în Ghidul Michelin. În plus, fotografii cu plaja sunt adesea folosite în materiale promoționale și ghiduri turistice despre Portugalia distribuite în întreaga lume.

Algarve oferă vizitatorilor săi o mulțime de posibilități de a petrece timpul liber, de la ciclism montan și jeep safari până la golf și Spa-uri, dar regiunea este sinonimă turismul maritim. Sporturile nautice, pescuitul, scuba diving-ul sau plimbările cu barca să vezi delfinii ori kayak-ul pe mare sunt activități care stau la dispoziția turistilor sosiți aici. Coasta de vest oferă condiții perfecte pentru surf acolo existând chiar și școli pentru începători.

De neratat ar trebui să fie și parcurile acvatice din Algarve. Copiii le iubesc și pot petrece o întreagă zi acolo. Slide & Splash ori Aqualand, situate în Alcantarilha, la 15 minute de Albufeira și Aquashow care se găsește în Quarteira, un orașel situat între Vilamoura și Faro, parc acvatic care include și o mini-gradină zoologică sunt doar câteva dintre recomandările noastre.

Algarve este recunoscut și pentru producția sa de ceramică, aceste obiecte găsindu-se spre vânzare mai la tot pasul în nenumăratele piețe și magazine. Există ateliere de ceramică care oferă cursuri pentru începători, unde vei putea să creezi și să iei acasă un azulejo tradițional (plăci de ceramică decorată).

Bucătăria din această zonă este la fel de diversă ca și cultura sa și ne așteaptă cu preparate din întreaga țară și din lume. De la fripturi la restaurante cu fructe de mare, regiunea oferă totul și este recunoscută pentru faimosul pui cu Piri Piri.

În regiune există numeroase alte orașe populare, fiecare oferind pe lângă tradiționalul soare, ocean și plajă, ceva unic. Pentru prețurile accesibile, regiunea Algarve din Portugalia este una foarte atrăgătoare și o alternativă minunată la plajele din Spania, Franța și Grecia. Algarve oferă condiţiile ideale pentru un sejur de neuitat.

Îți recomandăm și:

Adaugă un comentariu

avatar
  Abonează-te  
Notifică-mă