Sfaturi pentru detoxifierea naturală a organismului

Există nenumărate magazine cu produse pentru sănătate, nutriționiști și în general oameni care efectuează în fiecare zi metode de detoxifiere corporală pe ei înșiși. Principalul motiv pentru aceasta este că metodele funcționează cu adevărat și detoxifierea, o dată efectuată, ne ajută să rămânem mai sănătoși. Nu este nevoie să spunem că există o multitudine de sisteme care pot fi utilizate, totuși, fiecare trebuie să găsim cea mai bună metodă care funcționează pentru noi. Așa cum există mii de rețete care te vor învăța cum să faci o tocană bună, tot așa există mii de rețete care îți vor spune cum să efectuezi o detoxifiere a corpului. Toate aceste rețete combină remedii naturale care ar trebui urmate la un moment dat sau altul, dar obiectivul general este aceleași.

Dacă te întrebi de ce ar trebui făcută o detoxifiere îți putem spune că există multe motive pentru aceasta, beneficiile totale pe care le putem obține fiind nenumărate. De exemplu, în timp, de-a lungul anilor, pe măsură ce înaintăm în vârstă iar corpul îmbătrânește și organele devin pline de toxine care ar trebui eliminate. Aceste toxine se găsesc peste tot în organism: ele se ascund în ficat, colon, rinichi, plămâni, vezică, piele, ganglioni limfatici, precum și în multe alte locuri. Prin intermediul unei detoxifieri, organismul și organele din interiorul corpului tău sunt complet curățate. După detoxifiere este ca și cum ai fi o persoană total nouă, înăuntru și la exterior.

Există multe metode naturale pentru efectuarea unei detoxifieri totale a corpului. Una dintre ele include consumarea sucurilor naturale, ideal făcute chiar de către noi, din fructe și legume proaspete, pe tot parcursul zilei sau săptămânii în care ai planificat cura de detoxifiere. Există și o gamă variată de sucuri sănătoase pe care le poți cumpăra în magazinele cu produse alimentare naturale și organice, dar cel mai bun mod de a te asigura că vei obține ingrediente naturale necesare este prin cumpărarea și prepararea ulterioară a lor. Poți cumpăra țelină, sfeclă roșie, spanac, broccoli, morcovi, varză creată, mere verzi, lămâi, pătrunjel, precum și diverse condimente, după preferințe. Toate aceste ingrediente sănătoase ar trebui mixate într-un blender, rezultatul fiind un cocktail natural foarte puternic de detoxifiere. Sucurile de fructe și legume, fără îndulcitori cum ar fi zahărul, sunt singurele tipuri de sucuri pe care trebuie să le consumi în timpul unei cure de detoxifiere.

Un alt mod simplu și extrem de eficient prin care se poate realiza detoxifierea pe cale naturală este includerea în dietă a supelor de verdețuri și legume. Chiar dacă există diverse tipuri de supe care pot fi găsite în magazinele cu produse pentru sănătate, supa preparată la domiciliu, cu ajutorul legumelor proaspete, este cea mai bună. Supele sărace în sare hrănesc organismul şi ajută la eliminarea toxinelor. Pentru prepararea unei astfel de supe de legume, aveți nevoie de următoarele ingrediente: sfeclă roșie, morcov, cartofi, varză şi ceapă. O altă supă din legume fără sare, sau cu conţinut foarte scăzut de sodiu se poate prepara din: ciuperci, broccoli, roşii şi anghinare. Supa de dovlecei sau cea de spanac sunt alte doua opţiuni foarte sănătoase și ușor de preparat.

Singurul lucru pe care trebuie să-l mai incluzi în dieta ta de detoxifiere este apa. Apa trebuie să fie singurul lichid (pe lângă sucurile de fructe și legume proaspete) consumat în timpul întregii cure de detoxifiere. Dacă în mod obișnuit este recomandat consumul a cel puţin doi litri de apă pe zi, în aceste perioade de cură trebuie să consumaţi cel puţin trei litri.

Dacă nu ai urmat niciodată o cură de detoxifiere cel mai bun lucru pe care trebuie să-l faci este să începi cu paşi mărunţi. O regulă pe care trebuie să o respecți este ca întreg procesul curei de detoxifiere să dureze 2-3 zile. Spre exemplu, în prima zi, este indicat să consumi și o parte din alimentele pe care le consumi zilnic, în mod regulat. Deosebirea este că, împreună cu aceste alimente, vei începe să consumi și câteva din ingredientele recomandate ale curei. În cea de-a doua zi de detoxifiere, este permisă numai apă și foarte puține din alimentele consumate în mod obișnuit. În cea de-a treia și ultima zi a curei, este permis doar consumul de apă, împreună cu sucurile și supele naturale din fructe și legume.
E indicat să începi o cură de detoxifiere atunci când ai o perioadă mai puțin haotică la serviciu și ai mai mult timp să te odihnești.

O dieta de detoxifiere iţi va fi de mare ajutor și te va face să-ţi recâștigi vitalitea. In afara de faptul că vei elimina toate toxinele din organism, vei reuși să slăbești mai ușor și să ai o stare de sănătate generală mai bună.

Îți recomandăm și:

Adaugă un comentariu

avatar
  Abonează-te  
Notifică-mă