Sfaturi de frumusețe pe care orice femeie ar trebui să le ştie

Unul din cele mai utile sfaturi de frumusețe se referă la ordinea în care aplicăm produsele cosmetice. Cel mai important lucru înainte de a te apuca de machiajul propriu-zis este aplicarea unei creme hidratante astfel încât pielea să fie radiantă şi luminoasă. Imediat urmează baza de machiaj sau primer-ul. Acesta nu este un pas obligatoriu, dar reduce aspectul porilor dilatati şi uniformizează aspectul pielii fiind astfel ideal pentru tenurile mature. Urmează aplicarea nelipsitului fond de ten. Fardul de obraz poate fi aplicat după fondul de ten sau după pudră.

Indiferent că pielea ta este uscată, normală sau chiar grasă, dacă îți poți permite doar un singur produs de îngrijire a pielii, banii tăi vor fi cel mai bine cheltuiți pe o cremă hidratantă de calitate. Atunci când pielea este uscată, fiecare rid este accentuat făcând să arăți mai în vârstă. Iar dacă ești destul de tânără pentru ca ridurile sa fie inexistente, o cremă hidratantă îți va oferi o parte din protecția de care ai nevoie pentru a menține pielea departe de o îmbătrânire prematură. Foarte important este şi ca atunci când aplici crema să masezi tenul pentru a îmbunătăți circulația.

Foloseşte cremă de protecție solară tot timpul zilei deoarece pielea poate suferi din cauza razelor UV care pot cauza riduri şi pete pigmentare, foarte dificil de eliminat mai apoi.

Deşi este indicat să foloseşti produse de curățare a tenului, scruburi şi tonere, nu trebuie să le aplici de mai multe ori pe zi. Excesul folosirii lor poate duce la iritații, deshidratarea pielii şi sensibilizarea acesteia. Demachiază-te întotdeauna înainte de culcare! Cel mai bun demachiant este cel care are şi calități de hidratare. Exfoliază-ți tenul de trei ori pe săptămână (dacă este gras) sau o dată pe săptămână (dacă este uscat) pentru îndepărtarea celulelor moarte şi stimularea reînnoirii celulelor pielii.

Somnul odihnitor aduce multiple beneficii organismului şi evident că are un impact şi asupra frumuseții noastre. Este cea mai eficientă metodă de îngrijire a pielii, rezultatul fiind un ten mai proaspăt şi mai luminos. Este secretul frumuseții feminine. Nu degeaba se spune că femeile trebuie lăsate să îşi facă „somnul de frumusețe” pentru a arăta bine in fiecare zi. Pentru un organism sănătos şi o piele frumoasă ai nevoie de 7 până la 9 ore de somn pe noapte.

Dormitul pe o față de pernă din satin sau din mătase te ajută sa îți păstrezi tinerețea pielii. Evită aşadar fețele de pernă din bumbac care în timp distrug substanța care dă elasticitate pielii, tenul devenind astfel mai uscat și mai aspru. Somnul pe o pernă fină mai are și avantajul că îți face parul frumos prevenind ruperea, mătuirea și încurcarea acestuia.

În afară de problemele de sănătate pe care fumatul le cauzează, acesta te va face să pari mai bătrână. Dacă eşti fumătoare renunță la acest viciu nesănătos şi vei observa o schimbare în culoarea şi textura pielii tale în doar cateva luni, acesteia revenindu-i strălucirea, fermitatea şi elasticitatea. (află care sunt şi celelalte beneficii ale renunțării la fumat aici: Renunță la fumat și simte beneficiile din chiar primele 20 de minute!)

Dacă vrei să ai o față frumoasă în mod clar trebuie să fii atentă la cum arată buzele tale. Foloseşte balsamul de buze în mod regulat pentru a le menține hidratate şi frumoase. Seara, cu un prosop umed îți poți sterge buzele astfel încât să îndepărtezi pielea moartă de pe ele, după care aplici balsamul pentru hidratare.

Spală-te pe dinți cu bicarbonat de sodiu aplicat direct pe periuță şi vei obține o înălbire naturală a danturii. Multe paste de dinți care promit albirea dinților au în compoziție și bicarbonat de sodiu.

Nu îți prinde părul foarte strâns, deoarece pot fi afectate rădăcinile părului. Mai bine leagă-l mai lejer şi prinde-l cu nişte agrafe.

Părul trebui să fie periat înainte de a intra la duş şi nu după. În timp ce te şamponezi, masează uşor scalpul.

Pentru a menţine sănătatea și frumuseţea părului, el trebuie tuns cam la două-trei luni pentru a-i fi îndepărtate vârfurile deteriorate.

Si nu în ultimul rând, nu uita de beneficiile pentru frumusețe şi sănătate a consumului de apă. Pentru a avea grijă de pielea ta aşa cum trebuie este foarte important să te hidratezi. Când organismul nu este suficient de hidratat, pielea are şi ea de suferit, tenul părând tern şi îmbătrânit.

Îți recomandăm și:

Adaugă un comentariu

avatar
  Abonează-te  
Notifică-mă