6 sfaturi pentru prevenirea ridurilor

Dacă sunteți tinere, aveți încă suficient timp să vă îngrijiți pielea pentru a împiedica apariția ridurilor, acum când încă vă aflați în floarea vârstei. Există modalități de a face acest lucru. Știm că altele sunt acum problemele în viața ta, nu e nevoie să te îngrijorezi și de riduri. Va veni și vremea lor, la momentul potrivit. Te lupți deja cu tot felul de pete, inclusiv coșuri, așa că nu îți faci griji pentru ceva care încă nu este vizibil.

Dar dacă nu ești atentă cu pielea ta, nu contează dacă ești în vârstă sau tânără. Vei dezvolta linii fine pe față, formate prin zâmbet sau încrețirea frunții. Dacă nu vei avea grijă de pielea ta, în timp, aceste linii se vor transforma în riduri adânci.

Sfaturi pentru îngrijirea pielii

Ești tânără și experimentezi în fiecare domeniu al vieții tale. Este posibil să experimentezi deja machiaje și diverse creme care promit să conțină ingrediente ce vor menține aspectul tânăr al pielii tale.

Iată câteva sfaturi pe care trebuie să le urmezi pentru a încetini procesul de îmbătrânire al pielii. Și apropo, asta se întâmplă și băieților tineri, nu este ceva specific numai fetelor.

  1. Este obligatoriu să te speli pe fața. Dar nu face asta prea des, mai ales dacă nu ai instalat un purificator de apă în casă și singura sursă de apă este cea direct de la robinet. Aceasta conține și clor, care este încă un factor în plus care se poate adăuga la riscul de a dezvolta rapid ridurile. În acest caz, spală-te pe fața doar o dată pe zi. În acest fel, pielea își va putea menține nivelul optim de umiditate.
  2. La spălarea feței, folosește un săpun pentru piele sensibilă. Alege o marcă de săpun care conține ingrediente cu proprietăți hidratante. Nu utiliza săpunuri și nici deodorante care conțin ingrediente cu proprietăți alcaline. Dacă nu poate fi de folos, evitați-l.
  3. Alege o marcă care conține ingrediente cu proprietăți hidratante pe bază de apă. După spălarea feței, folosește un prosop curat și moale care să șteargă pielea, apoi aplică crema de hidratare.
  4. De asemenea, și soarele contribuie mult la dezvoltarea liniilor de pe față. Pentru a contracara acest lucru este necesară aplicarea unei creme cu protecție solară atunci când ieși din casă. Această cremă ar trebui aplicată chiar și dacă vei fi expusă razelor solare pentru o perioadă scurtă de timp.
  5. Poziția de dormit poate contribui, de asemenea, la încetinirea procesului de dezvoltare a liniilor nedorite. Poți încerca să te întinzi pe spate când dormi. Dar fă asta numai dacă va fi confortabil pentru tine. Dormitul pe spate previne apariția ridurilor pentru că nu există niciun element care să acționeze asupra feței. Sau schimbă fața de pernă de bumbac cu una din saten.
  6. Renunță la fumat. Acest viciu nu va face nimic bun pentru pielea ta. În plus, pe termen lung, sănătatea ta va suferi și din alte puncte de vedere. Când ai de gând să renunți? Când vei îmbătrâni prematur și cei din jur te vor confunda cu o femeie de peste 40 de ani și nu cu una de 20 sau 30 cât ai cu adevărat? Cu siguranță că nu vrei așa ceva. Citește aici și care sunt celelalte beneficii ale renunțării la fumat.

Odată cu înaintarea în vârstă fiecare dintre noi vom face riduri. Dar acum, în timp ce ești tânără, mai poți încă face ceva să împiedici apariția lor prematură. Sfaturile menționate mai sus, sperăm, vor fi utile pentru tine.

Îți recomandăm și:

Adaugă un comentariu

avatar
  Abonează-te  
Notifică-mă