Trucuri rapide de frumusețe care chiar funcționează

Orice femeie își doreşte să arate bine. În acest articol îți propunem câteva trucuri de frumusețe care dau rezultate și te vor ajuta rapid să arăți impecabil, în orice moment al zilei.

Poți să scapi de ochi umflați dimineața dacă imediat după trezire îți dai pe față cu apă foarte rece. Imediat vei avea un look fresh.

Totul este mult exagerat la lumină naturală, iar atunci când te machiezi ar trebui să o faci în lumină naturală, pentru a putea vedea cu adevărat cum arată şi să nu ai surprize. Ideal ar fi să aplici machiajul în aceeași lumină unde vei petrece ziua sau seara, dar acest lucru nu prea este posibil.

Întotdeauna aplică o baza de machiaj, chiar dacă nu ai de gând să te machiezi. Bazele de machiaj reduc aspectul porilor dilatați, netezesc şi matifiază tenul dându-i acestuia o textură fină şi impecabilă. Hidratează-ți pielea și apoi adaugă și primer-ul.

Pentru gene lungi și dese aplică mascara începând de la rădăcina genelor înspre vârfuri. Dacă ai genele scurte şi groase, aplică mascara mai întâi pe vârfuri şi, din nou, de la rădăcină spre vârfuri. Cu cât sunt mai voluminoase vârfurile, cu atât mai lungi par genele. Aplicarea se face prin mișcări orizontale scurte și continue (stânga-dreapta, dreapta-stânga). Reduce aglomerările, separă genele și oferă o aplicație mai uniformă.
Pentru extra volum aplică și un al doilea strat de rimel, nu înainte însă de a așteapta 20-30 de secunde să se usuce complet primul.

Pentru a crea senzația de ochi mai mari, insistă cu al doilea strat de mascara pe colțurile exterioare ale genelor, și evită aplicarea pe genele inferioare.

Dacă vrei să ai ochi strălucitori şi luminoşi, foloseşte un dermatograf în nuanţe sidefate care reflectă lumina şi ascund ridurile fine.

Efectul de gene false poate fi uşor obținut cu pudră de talc pentru copii. Foloseşte un strat de mascara, iar după ce se usucă aplică pe gene pudra de talc pentru copii şi apoi încă un strat de mascara.

Dacă porți ochelari, foloseşte un dermatograf colorat pe linia genelor inferioare și negru pe linia celor superioare. Îți va face ca ochii să iasă în evidență din spatele ramelor.

Pentru sprâncene perfecte și pline, creionul de sprâncene special care poate defini un contur natural, indetectabil este o necesitate. Mai întâi de toate, schițează sprâncenele și apoi umple porțiunea interioară.

Anticearcanul se aplică în formă de triunghi, pornind din zona glandei lacrimale, cu vârful la baza nasului, închizându-se la colțul extern al ochiului. Această formă nu numai că ascunde cearcănele, dar creează și iluzia că fața ta este mai întinsă. În cazul în care folosești și fond de ten, aplică-l primul, urmat de anticearcăn. Acesta din urmă trebuie sa fie întotdeauna mai deschis decât fondul de ten.

Când aplici rujul, folosește întotdeauna o pensulă pentru aplicarea rujului. Aplică un strat de ruj pe buze, tamponează-l cu un șervețel uscat, pentru a îndepărtă surplusul, apoi aplică al doilea strat, obligatoriu cu pensula. Evită să trasezi o linie întunecată pentru conturul buzelor.

Aplicarea anticearcănului în partea de sus a buzei va face ca gura ta să pară mai mare, iar buzele să arate mai pline de volum.

Întotdeauna aplică doar puțin fard de obraz, pe regiunea unde de obicei te îmbujorezi în mod firesc. Aplicarea fardului pe o porțiune mare a obrajilor va duce la apariția petelor întunecate și murdare care nu te avantajează deloc.

Pentru a acoperi petele și urmele acneei aplică mai întâi un strat de anticearcăn pe care îl acoperi apoi cu o pudră mată. Repetă procedura, amestecă bine și mai aplică un strat de pudră.

După folosirea șervețelelor demachiante îți recomandăm să folosești și discuri demachiante cu puțin ulei de cocos pentru îndepărtarea urmelor rezistente de machiaj de pe față.

Dacă ești în criză de timp sau pur și simplu vrei să economisești timp, scufundă-ți unghiile proaspăt ojate într-un castron cu apă rece ca gheața, pentru a le ajuta să se usuce mai repede. Apa rece va ajuta la fixarea ojei, întărind suprafața.

Femeile sunt obișnuite să considere că o manichiura este completă numai atunci când cuticula este îndepărtată, iar acest lucru se poate realiza mult mai ușor dacă înainte de începerea procedurii de îndepărtare a pieliței, vârfurile degetelor sunt frecate cu puțin ulei de măsline. Pentru aplicarea uleiului poți folosi un tampon de vată sau un burețel.

Un element de bază al frumuseţii feminine este părul bogat. Pentru a avea un păr frumos și sănătos trebuie să te ocupi de acesta.

Buclele pline şi volumul seducător al părului pot fi obținute cu un spray pentru volum ușor, pe care să îl aplici de la rădăcină până la vârfuri.

Când ai la dispoziţie doar câteva minute, iar părul tău nu e în cea mai bună formă, încearcă şamponul uscat, sub formă de spray. Şamponul uscat absoarbe excesul de sebum, împrospătează părul şi îi oferă volum şi textură. Şamponul uscat nu trebuie însă să înlocuiască spălatul clasic.

După spălarea părului ultima clătire este bine să fie cu apă rece, pentru a aplatiza cuticulele și a oferi un plus de strălucire firului. Iar ca să ai un păr cu adevărat strălucitor, după fiecare şamponare clăteşte-te cu un litru de apă în care ai adăugat două linguri de oţet. Nu-ţi face griji, nu rămâne mirosul.

Pentru mai mult volum, usucă-ți întotdeauna părul stând cu capul in jos.

Camuflează-ți rădăcinile nevopsite ale părului făcând o cărare în zig-zag mai degrabă decât una dreaptă, care le va scoate în evidență.

Sperăm că iți vor fi de ajutor sfaturile noastre de frumusețe.

Îți recomandăm și:

Adaugă un comentariu

avatar
  Abonează-te  
Notifică-mă