Îngrijirea bebelușului – Îmbăierea și alegerea scutecelor

Pielea nou-născutului este fină și delicată. Îngrijirea pielii și îmbăierea făcute în mod corespunzător pot ajuta la menţinerea unui aspect sănătos și plăcut al pielii copilului.

Băiţa bebelușului tău poate fi o mare provocare, iar dacă te întrebi cât de des trebuie să îl speli pe cel mic, trebuie să știi că acest lucru depinde de vârsta bebelușului.

Prima dată copilul poate fi îmbăiat după 2-3 zile de la căderea cordonului ombilical. În cazul unui nou-născut efectul transpiraţiei asupra pielii este diferit de cel care al adulţilor. Așadar, bebelușii nu au nevoie de baie zilnică. Este suficient să-i faci băiţă de două sau trei ori pe săptămină, atâta timp cât menţii foarte curată zona acoperită de scutec și îi speli mânuţele și faţa de câteva ori pe zi. Temperatura apei trebuie să fie între 22-24 de grade Celsius. Îmbăierea nu trebuie să dureze mai mult de 5-7 minute, iar la 3-4 luni durata va crește până la 12-15 minute. Cei mici pot fi extrem de sensibili, așadar băiţa trebuie făcută cu cea mai mare grijă. Baia poate fi făcută în orice moment al zilei și efectuarea ei înainte de alăptare este, de obicei, binevenită.

Pe măsură ce bebelușul tău crește va avea nevoie de băiţe regulate, iar între vârsta de 1 și 3 ani va trebui să îi faci băiţă în fiecare seară.

Și cum pielea micuţului trebuie protejată încă din primele clipe de viaţă, ai grijă să alegi scutece de cea mai bună calitate. Alte lucruri pe care trebuie să le iei în considerare atunci când alegi scutece pentru micuțul tău sunt: nivelul de absorbție, măsura potrivită și materialele din care sunt făcute.

Scutecele care asigură cea mai bună protecţie a pielii au un strat absorbant care oferă micuţului o atingere mătăsoasă și canale absorbante care ţin umezeala departe de pielea sa. Există și scutece cu indicator de umezeală (Pampers sau Bella Baby) făcute din materiale care lasă pielea să respire și cu formă care protejează zona ombilicală, caracteristici de care bebelusul are nevoie atunci când vine vorba de scutece.

Îți recomandăm și:

Adaugă un comentariu

avatar
  Abonează-te  
Notifică-mă