Cum să alegi culoarea părului în funcție de tenul tău

Ai încercat vreodată o culoare de păr și ai descoperit că nu ți se potriveste deloc? Motivul poate fi tonul pielii tale. Atunci când te vopsești trebuie să ții mereu cont de nuanța pielii tale pentru a repera culoarea care îţi va pune cel mai bine în valoare trăsăturile. Astfel, te asiguri că noua ta culoare de păr nu va intra în contrast cu tonul pielii, ci va scoate în evidență un ten luminos. La fel ca alegerea culorilor potrivite pentru îmbrăcăminte, culoarea părului tău iți poate afecta drastic aspectul general oferindu-ți fie un aspect luminos și fresh, fie unul tern si obosit.

Tonul este culoarea tenului la suprafață, culoarea pe care o observi cu ușurință, iar regula generală este ca părul să fie mai închis decât tonul pielii.

Iată câteva sfaturi utile pentru a te ajuta să afli care dintre culorile părului ți se potrivește cel mai bine.

Dacă ai tenul mai deschis la culoare sau palid iți recomandăm să optezi pentru nuanțe calde de blond. În caz că îți dorești să creezi un contrast, cel mai potrivit este negrul sau diferite nuanțe de maro.

Pentru un ten cu tente galbui iți sugerăm să încerci nuanțele maro auriu sau închis ori roșcat.

Pentru un ten rozaliu-roșiatic caută nuanţele neutre sau cenuşii cât și culorile reci precum: blond-argintiu, castaniu deschis, blond platinat. Acestea contracarează rozaliul tenului și îți vor contura un aspect armonios. Evită nuanțele de blond cald roșu sau auriu.

Dacă tenul tău este măsliniu sau mai închis, ți s-ar potrivi părul închis la culoare, negru, blond sau oricare culoare de maro, cu excepția tonurilor de maro auriu.

Iar ca un ultim sfat, vopseaua de păr întotdeauna iese mai închisă decât imaginea de pe cutie, asigură-te deci că ai cumpărat vopsea cu una sau două nuanțe mai deschisă decât culoarea dorită.

Cheia unui vopsit de succes este să alegi culoarea care să îți pună în evidență tenul și să îl complimenteze.

Îți recomandăm și:

Adaugă un comentariu

avatar
  Abonează-te  
Notifică-mă