Frittata cu bacon şi brânză Cheddar

Substitutul perfect pentru o omletă atunci când se doreşte un mic-dejun rapid, frittata este o combinație de ouă şi alte ingrediente: legume proaspete, brânză, carne şi ierburi aromatice.

Orice rețetă poate fi adaptată după gust şi o frittata gustoasă nu are nevoie de prea multe ingrediente, umplutura putând varia de la foarte simplă la foarte elaborată. Atâtea posibilități de frittata există, câte ingrediente ai în casă!

Aceasta este una dintre variante: Frittata cu bacon si brânză Cheddar

Ingrediente:
– 10 ouă (în funcție de numărul de persoane care vor fi servite; 2 de persoană este suficient)
– 4-5 cartofi medii
– 250 g bacon
– 100 g de brânză Cheddar
– 1 ceapă albă
– 1 ardei capia
– sare şi piper
– ulei de măsline extravirgin

Preparare:
Bate ouăle într-un bol şi asezonează cu sare şi piper, după gust.
Într-o tigaie, frige bine baconul într-o lingură de ulei.
Între timp pune la fiert cartofii într-o crăticioară şi dă pe răzătoare brânza Cheddar.
Într-o tigaie cu puțin ulei, căleşte ceapa tocată mărunt cu ardeiul, apoi adaugă şi restul ingredientelor: baconul, cartofii fierți şi tăiați cubulețe, ouăle şi brânza ceddar. Lasă tigaia la cuptor timp de 7 minute, la 200 grade sau până când fritatta se rumeneşte sau se solidifică.
Există şi posibilitatea de a găti frittata doar pe ochiul aragazului. În acest caz ea se găteşte cam 2/3, după are se întoarce de pe o parte pe alta şi se readuce în tigaie, ca să se continue gătitul.

Se poate mânca şi fierbinte, şi rece, putând fi consumată chiar şi a doua zi.

Îți recomandăm și:

Adaugă un comentariu

avatar
  Abonează-te  
Notifică-mă