10 reguli Feng Shui de bază pentru locuința ta

Parte a artei și științei vechi chinezești, feng shui este în esență preocupat de relația armonioasă dintre om și mediul său. Se bazează pe ideea taoistă că natura este vie și înmagazinează energie sub diferite forme. O energie pozitivă aduce noroc, o energie negativă aduce ghinion. Feng înseamnă vânt, iar shui înseamnă apă. În cultura chinezească acestea două împreună aduc noroc. Bazîndu-se pe teoria celor 5 elemente (pămînt, metal, apă, lemn, foc) şi pe principiile yin și yang specialiștii feng shui au generat de-a lungul timpului o serie de principii și reguli cu ajutorul cărora ei susțin că – dacă sunt aplicate corect -, se obțin îmbunătățiri reale în viața oamenilor.

Acasă, amenajarea încăperilor după principii feng shui, înseamnă atragerea energiei pozitive, a prosperității, a relațiilor armonioase și a sănătății. Însă, pentru asta, trebuie să respecți întocmai anumite reguli. Următoarele sunt câteva sfaturi de bază feng shui pentru casă:

  1. O masă de marmură în casă nu este bună pentru carieră, deoarece atrage stresul la serviciu. Despre o canapea roșie este, de asemenea, spus că dă naștere la obstacole și probleme la lucru. Înlocuieste masa de marmură cu una din lemn și canapeaua roșie cu una de orice altă culoare.
  2. Trebuie sa ai un nivel suficient de lumina în camere, deoarece lumina este o sursă importantă de energie. În spațiile unde lumina naturală de la fereastră este limitată, vopseste pereții cu galben, culoare care reprezintă lumina soarelui.
  3. Patul trebuie așezat lângă perete. De asemenea, nu trebuie să dormi într-un mod în care picioarele tale sunt îndreptate spre ușă, deoarece aceasta are o conotație negativă, în cultura tradiţionala chineză aceasta numindu-se „poziţia morţii”. Practicienii feng shui consideră că dormitul în această poziţie poate stoarce forţa vitală și este deci o poziţie de evitat.
    Dacă există o oglindă în care să te poți vedea în timp ce te afli în pat aceasta trebuie să fie îndepărtată sau acoperită cu o pătură când dormi.
  4. Usa nu ar trebui sa fie obstructionata cu nimic, cum ar fi spre exemplu pantofii sau alte obiecte. O intrare liberă permite energiei pozitive să intre într-un mod liber în cameră. De asemenea, este recomandat ca scaunele să fie astfel amplasate încât oricine din interiorul camerei să poată vedea ușa.
  5. Plasarea oglinzilor în cameră ajută la deplasarea energiei pozitive prin zonă. Ele amplifică cantitatea de lumină din cameră. De asemenea, oglinzile fac camera să pară mult mai mare decât este de fapt, dând o atmosferă confortabilă.
  6. Plantele reprezintă natura, iar când suntem înconjurați de ele vom primi vibrațiile tămăduitoare și protectoare ale naturii, chiar în camera noastră. Cu toate acestea, plantele ofilite sau moarte atrag energie negativă, deci scoate-le imediat din încăpere.
  7. Frigiderul, mașina de spălat, mașina de spălat vase sau chiar chiuveta nu trebuie amplasate în fața aragazului, plitei sau cuptorului. Focul și apa fiind în opoziție ar putea stârni energiile negative care pot duce la dezacorduri între membrii familiei.
  8. Nu permite niciodată copiilor tăi să doarmă pe podea, deoarece s-ar putea să se îmbolnăvească mai des. În mod ideal, energia pozitivă care curge pe sub pat este benefică. Deci, este recomandat copiilor să doarmă în paturi cu spațiu sub ele. Cu toate acestea, nu este recomandat ca ei să folosească paturi supraetajate, deoarece copilul care va dormi în cel de jos se poate îmbolnăvi.
  9. Curgerea energiei pozitive este în general întreruptă de dezordinea sau de aglomerarea din cameră. Energiei pozitive ar trebui să i permită curgerea liberă prin cameră și de la un loc la altul. Asigură-te că locuința nu este aglomerată, mai ales centrul ei, care este considerat inima casei.
  10. Păstrează baia curată și ușa de la baie închisă tot timpul, deoarece nu dorești ca energia negativă din interior să curgă în afară. Este de asemenea bine să închizi toate ușile din casă în timp ce dormi, inclusiv ușile dulapurilor, pentru că acest lucru menține fluxul de energie și susține sănătatea.

Feng shui-ul tradiţional se bazează pe măsurători, pe calcule şi recomandă aranjarea mobilei în casă, astfel astfel încât energiile pozitive să fie activate. Pentru începători, feng shui nu trebuie să însă să însemne folosirea instrumentelor speciale pentru a avea o casă armonioasă. Păstrarea aspectelor de bază este suficientă pentru a atrage energiile potrivite în casa ta.

Îți recomandăm și:

Adaugă un comentariu

avatar
  Abonează-te  
Notifică-mă