Cum să creștem un copil: 6 cărți pe care orice mamă ar trebui să le citească

De ce citim? De ce este important să citim? Pentru mine cititul este cea mai eficientă soluție de a învăța ceva. Nu am destul timp și nici nu-mi doresc să fac toate greșelile din lume și să învăț din ele. Să fii mamă nu este ușor. Ai o responsabilitate uriașă. Îmi aduc aminte cum a fost când am devenit mămică. Ma simţeam cuprinsă de temeri și tot felul de întrebări nu-mi dădeau pace. Cum îmi voi liniști bebelușul când se va pune pe plâns? În ce mod ar trebui să…

Citeşte tot articolul

6 teste de sarcină pe care le poți face singură acasă

Ai simptomele unei sarcini timpurii? Iată tot ce trebuie să știi despre cum să faci un test de sarcină acasă fără a utiliza un test de sarcină cumpărat, când să-l faci și cum să interpretezi rezultatele. Aceste teste reprezintă o modalitate excelentă de a afla dacă esti însărcinată sau nu. Ele pot oferi rezultate exacte dacă le execuți corect, folosind prima mostră de urină, cea de dimineață. Toate testele care utilizează urină pentru a confirma sau infirma sarcina se bazează de fapt pe cantitatea de Gonadotropina corionică umană (HCG) prezentă…

Citeşte tot articolul

10 reguli Feng Shui de bază pentru locuința ta

Parte a artei și științei vechi chinezești, feng shui este în esență preocupat de relația armonioasă dintre om și mediul său. Se bazează pe ideea taoistă că natura este vie și înmagazinează energie sub diferite forme. O energie pozitivă aduce noroc, o energie negativă aduce ghinion. Feng înseamnă vânt, iar shui înseamnă apă. În cultura chinezească acestea două împreună aduc noroc. Bazîndu-se pe teoria celor 5 elemente (pămînt, metal, apă, lemn, foc) şi pe principiile yin și yang specialiștii feng shui au generat de-a lungul timpului o serie de principii…

Citeşte tot articolul

Îngrijirea bebelușului – Îmbăierea și alegerea scutecelor

Pielea nou-născutului este fină și delicată. Îngrijirea pielii și îmbăierea făcute în mod corespunzător pot ajuta la menţinerea unui aspect sănătos și plăcut al pielii copilului. Băiţa bebelușului tău poate fi o mare provocare, iar dacă te întrebi cât de des trebuie să îl speli pe cel mic, trebuie să știi că acest lucru depinde de vârsta bebelușului. Prima dată copilul poate fi îmbăiat după 2-3 zile de la căderea cordonului ombilical. În cazul unui nou-născut efectul transpiraţiei asupra pielii este diferit de cel care al adulţilor. Așadar, bebelușii nu…

Citeşte tot articolul